Οι χαμηλές θερμοκρασίες θέλουν σουπίτσα και σήμερα φτιάχνουμε βελουτέ σουπα με πρασα και πατάτες που θα μας ζεστάνει και θα γαργαλήσει ευχάριστα τον ουρανίσκο μας!! Μια συνταγή που φέρνει τη μαμαδίσια θαλπωρή και της δίνει νέα γεύση, γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να διορθώσει μια ωραία σούπα.
Υλικά (για 8 μερίδες):
- 2 πράσα σε ροδέλες
- 2 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
- 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1,7 lt ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα light
- 1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα, τις πατάτες και το θυμάρι με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 50 λεπτά με καπάκι.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση.
- Γαρνίρουμε με κρουτόν ή ψωμί σίκαλης φρυγανισμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Για περισσότερες ιδέες και νόστιμες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/8 συνταγής):
- Ενέργεια: 251 kcal
- Υδατάνθρακες: 41.2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 6.1 γρ.
- Λιπαρά: 5.9 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1.4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 5.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη