Υλικά για 4 μερίδες:
- 600 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 600 ml ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. (40 γρ.) τυρί κρέμα light
- 1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φέτα ψωμί σε κυβάκια
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βυθίζουμε το σπανάκι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε και μεταφέρουμε σε μπολ με παγωμένο νερό με παγάκια.
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
- Στραγγίζουμε το σπανάκι να φύγει η περίσσεια νερού.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το σπανάκι, το ζωμό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός.
- Σε τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και ψήνουμε τα κυβάκια ψωμιού μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε με έξτρα τυρί κρέμα light αραιωμένο με λίγο νερό, σπιτικό κρουτόν και λίγο κουκουνάρι.
Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
- Ενέργεια: 151 kcal
- Υδατάνθρακες: 20 γρ.
- Πρωτεΐνη: 7,1 γρ.
- Λιπαρά: 4,8 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4,1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε