ΣΠΙΤΙΚΗ ΡΙΚΟΤΑ

Μερίδες συνταγής: 12

Υλικά:

  • 1.5 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες 3.5%
  • 7-8 κ.σ. φυσικός χυμός λεμόνι
  • αλάτι
  • μείγμα αποξηραμένων μυρωδικών (ρίγανη, βασιλικός, δυόσμος, ματζουράνα, μπούκοβο, θυμάρι ή ότι έχουμε από αυτά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα και το φέρνουμε σε θερμοκρασία ώστε να μπορούμε να βάλουμε το δάχτυλο μας μέσα χωρίς να καούμε. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά για να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας (προσέχουμε να μη βράσει το γάλα).
• Προσθέτουμε το λεμόνι, το αλάτι και τα μυρωδικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Περιμένουμε μέχρι το γάλα να κόψει και να διαχωριστεί το νερό από το τυρί (αν αυτό δε συμβεί στα επόμενα λεπτά ρίχνουμε λίγες ακόμα κουταλιές λεμόνι).
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι σκεπασμένο με γάζα ή πετσέτα πάνω από ένα κατσαρολάκι συλλογής υγρού.
• Στρίβουμε την άκρη της γάζας ή της πετσέτας δημιουργώντας ένα πουγγί και αφήνουμε να στραγγίξουν τα πολλά υγρά για περίπου 15 λεπτά.
• Βάζουμε το σουρωτήρι με τη ρικότα και το σκεύος συλλογής του νερού στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ώστε να στερεοποιηθεί η ρικότα.
• Διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα:

  • Ενέργεια: 86 kcal
  • Υδατάνθρακες: 7.5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 4.6 γρ.
  • Λιπαρά: 4.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.5 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150 γρ. γιαούρτι 2% 100

Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι

Υλικά: 200 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 3 τορτίγιες 1 μικρό