Ένα θρεπτικό και γρήγορο σνάκ για όλες τις ώρες, το σπιτικο παστελι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, ελάχιστες θερμίδες και μεγάλη αντιοξειδωτική δράση. Και το σημαντικότερο; Το φτιάχνουμε με 2 μόνο υλικά, μέλι και σουσάμι!
Υλικά:
- 140 γρ. σουσάμι
- 240 γρ. μέλι
- Προαιρετικά λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Σε ένα ποτήρι με κρύο νερό ρίχνουμε μια σταγόνα από το μείγμα για το παστέλι και αν γίνει μπαλάκι και δε διαλυθεί σημαίνει ότι το μείγμα είναι έτοιμο.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε με μαρίζ μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή στρώση. Σκεπάζουμε με ένα ακόμα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού και ανοίγουμε το παστέλι με τη βοήθεια ενός πλάστη.
- Μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, αφαιρούμε το πάνω αντικολλητικό χαρτί. Όσο είναι ακόμα μαλακό, κόβουμε σε 35 παστελάκια.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κομμάτι (11 γρ.):
Ενέργεια: 51 kcal
Υδατάνθρακες: 5.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 1.3 γρ.
Λιπαρά: 3.2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.9 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα