Υλικά για 3 μερίδες:
- 1 κούπα ρύζι για σούσι
- 1¼ κούπας κρύο νερό
- 3 κ.σ. μείγμα μίριν για σούσι
- ½ ώριμο αβοκάντο
- 100 γρ. φιλέτο σολομού φρέσκο (ή καπνιστό)
- 1 καρότο
- ½ αγγούρι
- 50 ml σάλτσα σόγιας
- 1 φύλλο νόρι
- λίγο μαύρο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά το ρύζι και αν έχουμε χρόνο το αφήνουμε για 1 ώρα σε κρύο νερό και το ξεπλένουμε καλά.
- Σε ένα κατσαρολάκι με κλειστό καπάκι βάζουμε το ρύζι με το νερό και μόλις πάρει μια βράση, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κατσαρολάκι στο σβηστό μάτι σκεπασμένο για 20 λεπτά.
- Προσοχή, δεν ανοίγουμε καθόλου ενδιάμεσα το καπάκι και δεν ανακατεύουμε το ρύζι.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει.
- Βάζουμε το ρύζι σε μπολ, ρίχνουμε το μείγμα μίριν και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει σε όλο το ρύζι.
- Με τη βοήθεια στργγυλού κουπάτ φτιάχνουμε 6 βάσεις ρυζιού.
- Σε 3 από αυτές βάζουμε φέτες αβοκάντο και αγγουριού, φλίδες καρότου, σολομό.
- Προαιρετικά γαρνίρουμε με λωρίδες νόρι και μαύρο σουσάμι.
Για περισσότερες ιδέες για burger συνταγές, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα:
- Ενέργεια: 321 kcal
- Υδατάνθρακες: 54 γρ.
- Πρωτεΐνη: 10.5 γρ.
- Λιπαρά: 7.3 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1.2 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti