SUSHI BURGER

Υλικά για 3 μερίδες: 

  • 1 κούπα ρύζι για σούσι
  • 1¼ κούπας κρύο νερό
  • 3 κ.σ. μείγμα μίριν για σούσι
  • ½ ώριμο αβοκάντο
  • 100 γρ. φιλέτο σολομού φρέσκο (ή καπνιστό)  
  • 1 καρότο
  • ½ αγγούρι
  • 50 ml σάλτσα σόγιας
  • 1 φύλλο νόρι
  • λίγο μαύρο σουσάμι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά το ρύζι και αν έχουμε χρόνο το αφήνουμε για 1 ώρα σε κρύο νερό και το ξεπλένουμε καλά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι με κλειστό καπάκι βάζουμε το ρύζι με το νερό και μόλις πάρει μια βράση, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κατσαρολάκι στο σβηστό μάτι σκεπασμένο για 20 λεπτά.
  • Προσοχή, δεν ανοίγουμε καθόλου ενδιάμεσα το καπάκι και δεν ανακατεύουμε το ρύζι.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει.
  • Βάζουμε το ρύζι σε μπολ, ρίχνουμε το μείγμα μίριν και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει σε όλο το ρύζι.
  • Με τη βοήθεια στργγυλού κουπάτ φτιάχνουμε 6 βάσεις ρυζιού.
  • Σε 3 από αυτές βάζουμε φέτες αβοκάντο και αγγουριού, φλίδες καρότου, σολομό.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με λωρίδες νόρι και μαύρο σουσάμι. 

Για περισσότερες ιδέες για burger συνταγές, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 321 kcal
  • Υδατάνθρακες: 54 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 10.5 γρ.
  • Λιπαρά: 7.3 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.2 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti