Υλικά για 2 μερίδες:
- 3 μεγάλα κολοκύθια
- 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι (ή στήθος) ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- ½ κούπα συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ¼ κ.γ. σκόνη τσίλι ή πιπέρι καγιέν
- ½ κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. κύμινο
- 50 γρ. τριμμένο τυρί light
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και τα βόβουμε οριζόντια στη μέση.
- Αδειάζουμε το εσωτερικό τους, το βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε τα άδεια κολοκύθια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο.
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο, προσθέτοντας λίγο αλάτι και ρίγανη σε υψηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσει ώραιο χρώμα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλια και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδια τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το εσωτερικό από τα κολοκύθια που έχουμε φυλάξει και σόταρουμε ώσπου να μαλακώσουν και να γυαλίσουν τα λαχανικά.
- Ρίχνουμε το τσίλι, το κύμινο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και το χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
- Ρίχνουμε το ψημένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα κελύφη από τα κολοκύθια με το μείγμα, ρίχνουμε λίγο τυρί από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά ή όση ώρα χρειαστεί για να λιώσει το τυρί.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 286 kcal
- Υδατάνθρακες: 18 γρ.
- Πρωτεΐνη: 26 γρ.
- Λιπαρά: 11.9 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 3.3 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 5 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη