ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά (για 4 μερίδες): 

Για την τάρτα 

  • 190 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 πρέζα αλάτι 

Για τη γέμιση 

  • 60 γρ. φέτα light 
  • 3 βολβοί παντζαριού
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. καρύδια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο παγωμένο (κατευθείαν από το ψυγείο). Με τα χέρια μας τρίβουμε το αλεύρι και το βούτυρο μαζί μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο και το μείγμα να πάρει τη μορφή υγρής άμμου. Προσθέτουμε το αλάτι, το αυγό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.  

  • Βραζουμε τα παντζάρια (ή χρησιμοποιούμε έτοιμα βρασμένα) και τα κόβουμε κυβάκια.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
  • Μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το μπαλσάμικο, την καστανή ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κρεμμύδια. 

 

  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε ισόποσα σε 4 μπαλάκια.
  • Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λεπτά φύλλα και τα τοποθετούμε σε φορμάκια για τάρτες.
  • Τρυπάμε τη βάση από τα ταρτάκια με ένα πιρούνι αρκετές φορές για να μη φουσκώσουν και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Στη συνέχεια γεμίζουμε με όσπρια ή ρύζι (τα οποία αποθηκεύουμε και ξαναχρησιμοποιούμε την επόμενη φορά που φτιάχνουμε τάρτα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα όσπρια ή το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 8-10 λεπτά για να φύγει η υγρασία.
  • Γεμίζουμε τα προψημένα κελύφη με 1 στρώση καραμελωμένα κρεμμύδια, παντζάρια και φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο μαΐντανό προαιρετικά και σερβίρουμε. 

Για περισσότερες συνταγές για τάρτες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα:

  • Ενέργεια: 292 kcal
  • Υδατάνθρακες: 26,2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 9.2 γρ.
  • Λιπαρά: 14.4 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 7.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.