ΤΑΡΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙ

Υλικά για 2 τάρτες:

  • 100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 45 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 70ml νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:

  • 25 ρώγες κόκκινο σταφύλι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο (ή ½ κ.γ. αποξηραμένο) θυμάρι
  • 1½ κ.σ. καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ταρτα

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια, το αλάτι και ρίχνουμε το βούτυρο αμυγδάλου.
  • Με τα χέρια μας τρίβουμε το αλεύρι και το βούτυρο μαζί μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο και το μείγμα να πάρει τη μορφή υγρής άμμου. 
  • Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Πλάθουμε καλά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. 
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο με πάχος περίπου 0,5 εκατοστό. 

Για τη γέμιση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
  • Μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το θυμάρι, την καστανή ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κρεμμύδια.
  • Κόβουμε τα σταφύλια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας με καραμελωμένα κρεμμύδια αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκατοστών στις άκρες ώστε να γυρίσει το φύλλο όπως στη φωτογραφία.
  • Προσθέτουμε τα φετάκια σταφυλιού και στρίβουμε τις άκρες της ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. 
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα θυμάρι.

Για περισσότερες συνταγές για τάρτες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά κομμάτι (1/2 ταρτα):

  • Ενέργεια: 367 kcal
  • Υδατάνθρακες: 57.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 12.9 γρ.
  • Λιπαρά: 12 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 8.1 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.