ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Αγαπημένοι μου φίλοι, σήμερα σας έχω τέλειο νηστίσιμο και vegan γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει. Ταρτα σοκολατα-πορτοκαλι με αλεύρι βρώμης, ένας μαγικός συνδυασμός που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!!

Υλικά:
Για τη βάση:

  •  140 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 70 γρ. ταχίνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. χουρμαδόμελο ή σιρόπι σφενδάμου
  • αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 50 γρ. ταχίνι
  • 100 γρ μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
  • 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 60 γρ. χυμό πορτοκαλιού

Για γαρνίρισμα:
φέτες πορτοκαλιού & καβουρδισμένο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση :

  • Σε μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της βάσης μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Την απλώνουμε με τα χέρια μας σε φόρμα για τάρτα με αποσπώμενα πλαϊνά, δίνουμε ύψος στα τοιχώματα και κάνουμε τρύπες με πιρούνι στη βάση. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με βάρος την τάρτα (ρύζι ή όσπρια).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά με το βάρος και για 10 λεπτά ακόμα χωρίς το βάρος.
  • Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί τη σοκολάτα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε το κέλυφος της τάρτας με τη γέμιση, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Γαρνίρουμε με φετάκια πορτοκαλιού και καβουρδισμένο σουσάμι.

Για περισσότερες συνταγές για νόστιμες τάρτες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/10 συνταγής):

Ενέργεια: 170 kcal
Υδατάνθρακες: 17.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Λιπαρά: 8.7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3.6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.

 

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.