ΜΠΑΡΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ

Υλικά για 4 μεγάλες μπάρες (8 μερίδες)

Για τη ζύμη

  • 50 γρ. αλευρι αμυγδάλου
  • 50 γρ. αλευρι βρώμης
  • 30 γρ. μέλι
  • 30 γρ. βουτυρο αμυγδάλου

Για τη γέμιση

  • 8 συκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα σύκα καλά και τα ψιλοκόβουμε με τη φλούδα.
  • Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και μόλις αποκτήσουν την σύσταση μαρμελάδας, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

 

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά της ζύμης σε πολυκοπτικό μηχάνημα.
  • Τοποθετούμε τα 3/4 σε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και την πατάμε καλά με τα δάχτυλά για να δημιουργήσουμε μια βάση.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε, απλώνουμε τα λιωμένα σύκα, τρίβουμε από πάνω τη ζύμη που περίσσεψε και επαναφέρουμε στο φούρνο στους 170 για περίπου 15 λεπτά ακόμα η μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το crumble.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 4 (ή 8) μακρόστενα κομμάτια.

Για περισσότερες ιδέες για μπάρες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/8 συνταγής):

  • Ενέργεια: 168 kcal
  • Υδατάνθρακες: 20.8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 3.9 γρ.
  • Λιπαρά: 8.6 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.