BURGER ΜΕ ΦΑΚΕΣ BELUGA ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Yλικά για 5 μερίδες (5 burger): 

Για τα μπιφτέκια: 

  • 150 γρ. φακές beluga
  • 100 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 3 κ.σ. μουστάρδα τύπου dijon
  • 1 κούπα τρίμμα ψωμιού ή φρυγανιάς σικάλεως
  • 1 αυγό λιναρόσπορου (1 κ.σ. λιναρόσπορου με 3 κ.σ. νερού)
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι 

Για τα burger: 

  • 5 μικρά ψωμάκια ολικής
  • 3-4 κ.σ. hamburger sauce ή μουστάρδα
  • 2 κούπες ρόκα άγρια ή 10 φύλλα μαρουλιού
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα με βραστό νερό (ή ζωμό λαχανικών), ρίχνουμε τις φακές και τις βράζουμε για περίπου 45 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας).
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι.
  • Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να τα πιούν.
  • Μόλις τα μανιτάρια ψηθούν απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε τις φακές, το αυγό λιναρόπορου, το μείγμα μανιταριών, τη μουστάρδα, το τρίμμα ψωμιού, αλάτι και πιπέρι μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε 5 μεγάλα μπιφτέκια και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Εναλλακτικά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.  
  • Σε κάθε ψωμάκι βάζουμε ενα μπιφτέκι, 2 φέτες ντομάτα, 1 χούφτα ρόκα και λίγη hamburger sauce ή μουστάρδα. 

Για περισσότερες ιδέες για συνταγές για burger, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (1 burger) :

  • Ενέργεια: 340 kcal
  • Υδατάνθρακες: 44 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 17.2 γρ.
  • Λιπαρά: 9.1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti