BURGER ΜΕ ΦΑΚΕΣ BELUGA ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Yλικά για 5 μερίδες (5 burger): 

Για τα μπιφτέκια: 

  • 150 γρ. φακές beluga
  • 100 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 3 κ.σ. μουστάρδα τύπου dijon
  • 1 κούπα τρίμμα ψωμιού ή φρυγανιάς σικάλεως
  • 1 αυγό λιναρόσπορου (1 κ.σ. λιναρόσπορου με 3 κ.σ. νερού)
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι 

Για τα burger: 

  • 5 μικρά ψωμάκια ολικής
  • 3-4 κ.σ. hamburger sauce ή μουστάρδα
  • 2 κούπες ρόκα άγρια ή 10 φύλλα μαρουλιού
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα με βραστό νερό (ή ζωμό λαχανικών), ρίχνουμε τις φακές και τις βράζουμε για περίπου 45 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας).
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι.
  • Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να τα πιούν.
  • Μόλις τα μανιτάρια ψηθούν απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε τις φακές, το αυγό λιναρόπορου, το μείγμα μανιταριών, τη μουστάρδα, το τρίμμα ψωμιού, αλάτι και πιπέρι μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε 5 μεγάλα μπιφτέκια και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Εναλλακτικά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.  
  • Σε κάθε ψωμάκι βάζουμε ενα μπιφτέκι, 2 φέτες ντομάτα, 1 χούφτα ρόκα και λίγη hamburger sauce ή μουστάρδα. 

Για περισσότερες ιδέες για συνταγές για burger, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (1 burger) :

  • Ενέργεια: 340 kcal
  • Υδατάνθρακες: 44 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 17.2 γρ.
  • Λιπαρά: 9.1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.