CUPCAKES ΚΑΡΥΔΑΣ

Υλικά (για 6 μερίδες): 

  • 1 κούπα τριμμένη καρύδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1½ κ.σ. λάδι καρύδας
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65- 75% κακάο
  • λίγο αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολάκι ζεσταίνουμε το μέλι με το λάδι καρύδας μέχρι να λιώσει, όχι να κάψει.
  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε το τρίμμα καρύδας με το μείγμα μελιού και το αλάτι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 μέρη και τοποθετούμε σε φορμάκια σιλικόνης για cupcake.
  • Πιέζουμε με τα δάχτυλα ώστε να κάτσει καλά το μείγμα στη βάση κάθε φόρμας και τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων, αφαιρούμε τα φορμάκια από το ψυγείο και προσθέτουμε περίπου 1 κ. σ. σε κάθε φορμάκι απλώνοντας το ώστε να σκεπάσει όλο το μείγμα καρύδας.
  • Ξαναβάζουμε στο ψυγείο και μετά από περίπου 20 λεπτά είναι έτοιμα.
  • Φυλάσσουμε στο ψυγείο για λίγες ημέρες. 

Για περισσότερες συνταγές για cupcakes, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά cupcake:

  • Ενέργεια: 167 kcal
  • Υδατάνθρακες: 13.5 γρ.  
  • Πρωτεΐνη: 5 γρ.
  • Λιπαρά: 10,6 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 8,5 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.