ΕβΛΟΓΗΜΕΝΑ MUFFINS

Υλικά (για 12 muffins):

  • 300 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και περασμένη στο χοντρό τρίφτη
  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 “αυγά” λιναρόσπορου (3 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανιστό με 7½ κ.σ. νερό)
  • 100 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο τριμμένο
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσίλι.
  • Προσθέτουμε τα αυγά λιναρόσπορου, το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε καλά.
  • Χωρίζουμε ισόποσα το μείγμα σε 12 φορμάκια για κέικ και γαρνίρουμε με κολοκυθόσπορο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά ή έως ότου τρυπώντας με οδοντογλυφίδα ένα muffin αυτή βγει στεγνή.

Για περισσότερες συνταγές για muffins, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά muffin:

  • Ενέργεια: 123 kcal
  • Υδατάνθρακες: 17.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 4.1 γρ.
  • Λιπαρά: 4,7 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 2.5 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.3 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.