ΦΑΧΙΤΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά (για 5 μερίδες): 

  • 800 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι  
  • 1 κ.γ. σκόνη από ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο 

Τορτίγιες καλαμποκιού 

Υλικά (για 15 μερίδες): 

  • 2 κούπες αλεύρι καλαμποκιού Pan
  • 1 ¾ κούπας νερό
  • 1 πρέζα αλάτι 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε μακρόστενες λωρίδες.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά σοτάρουμε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
  • Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από όλα τα μπαχαρικά και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μακρόστενα κομμάτια και τα ρίχνουμε στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτοντας τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το ξύδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι τα φιλετάκια κοτόπουλου να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε για άλλα 2 λέπτα.
  • Σε κάθε τορτίγια προσθέτουμε κοτόπουλο και λαχανικά και τυλίγουμε συνοδεύοντας με σάλτσα της αρεσκείας μας και φρέσκα ντοματίνια ή σάλτσα. 

Τορτίγιες καλαμποκιού

  • Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το νερό ανακατεύοντας και ζυμώνοντας διαρκώς μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  • Το χωρίζουμε σε 15 μπαλάκια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά.
  • Βάζουμε τα μπαλάκια ζύμης ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά και τα ανοίγουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε με τη βοήθεια ενός πλάστη.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok ψήνουμε τις τορτίγιες για 2 λεπτά από τη μία μεριά και ένα λεπτό από την άλλη.
  • Τοποθετούμε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο τη μία πάνω από την άλλη όταν είναι έτοιμες και τις σκεπάζουμε έτσι ώστε να παραμείνουν μαλακές. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα ( 1/5 συνταγής):

  • Ενέργεια: 250 kcal
  • Υδατάνθρακες: 5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 33.1 γρ.
  • Λιπαρά: 9.5 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.2 γρ. 

 

Ανά τορτίγια καλαμποκιού ( 1/15 συνταγής): 

  • Ενέργεια: 59 kcal
  • Υδατάνθρακες: 12.8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 1.1 γρ.
  • Λιπαρά: 0.3 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.