Μερίδες Συνταγής: 5
Υλικά:
- 1½ κούπα φακές
- 1 κούπα λευκή κινόα
- 300 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών (ή κότας)
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ (ή 2 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ) – προαιρετικά
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρυ, τον πελτέ ντομάτας και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, τις φακές και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35-40 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κινόα και αφήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά και συμπληρώνουμε με λίγο νερό ή ζωμό αν χρειαστεί.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ή με φρέσκο κόλιανδρο.
Για περισσότερες ιδέες για συνταγές με φακές, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/5 συνταγής):
- Ενέργεια: 322 kcal
- Υδατάνθρακες: 44.9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 13 γρ.
- Λιπαρά: 7.4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2.7
- Φυτικές Ίνες: 7.6 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε