ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

Μερίδες Συνταγής: 5

Υλικά:

  • 1½ κούπα φακές
  • 1 κούπα λευκή κινόα
  • 300 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών (ή κότας)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ (ή 2 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ) – προαιρετικά
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρυ, τον πελτέ ντομάτας και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, τις φακές και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35-40 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κινόα και αφήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά και συμπληρώνουμε με λίγο νερό ή ζωμό αν χρειαστεί.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ή με φρέσκο κόλιανδρο.

Για περισσότερες ιδέες για συνταγές με φακές, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/5 συνταγής):

  • Ενέργεια: 322 kcal
  • Υδατάνθρακες: 44.9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 13 γρ.
  • Λιπαρά: 7.4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2.7
  • Φυτικές Ίνες: 7.6 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 200 γρ. πράσινη σαλάτα 100 γρ. χαλούμι 1/3 κούπας