Υλικά για 5 μερίδες:
- 300 γρ. κόκκινες φακές
- 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)
- 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
- 150 ml γάλα καρύδας light
- 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
- 4 κούπες ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ
- 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ (ή 2 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ)
- αλάτι & πιπέρι