Υλικά για 5 μερίδες:
- 300 γρ. κόκκινες φακές
- 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)
- 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
- 150 ml γάλα καρύδας light
- 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
- 4 κούπες ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ
- 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ (ή 2 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ)
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε μία κουταλιά σούπας λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρυ, τον πελτέ ντομάτας και το μπούκοβο και ανακατεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, το γάλα καρύδας, τις κόκκινες φακές και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Χαμηλώνουμε το μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά.
- Μόλις οι φακές είναι έτοιμες, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο ή λίγο σπανάκι (προαιρετικά).
- Οι φακές αυτές μπορούν να καταναλωθούν και σαν κρύο πιάτο ή να χρησιμοποιηθούν σα συστατικό σαλάτας.
Για περισσότερες συνταγές με το αγαπημένο μας όσπριο τις φακές, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 322 kcal
- Υδατάνθρακες: 38.6 γρ.
- Πρωτεΐνη: 16.7 γρ.
- Λιπαρά: 11.4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti