ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Yλικά για 4 μερίδες: 

  • 200 γρ. φακές
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1,3 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 3 μέτρια κρεμμύδια σε οριζόντιες ροδέλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα με το βραστό ζωμό λαχανικών, ρίχνουμε τις φακές και τις σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 25 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, το κάρυ, το κύμινο, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 35 λεπτά.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο έξτρα ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες (όχι ψιλοκομμένα), το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε, τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τη ζάχαρη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να καραμέλωσουν τα κρεμμύδια ανακατεύοντας περιοδικά. 

Για περισσότερες ιδέες για συνταγές με φακές, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (¼ συνταγής): 

  • Ενέργεια: 342 kcal
  • Υδατάνθρακες: 52.6 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 15.7 γρ.
  • Λιπαρά: 8.4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2.3
  • Φυτικές Ίνες: 8.6 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.