Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- 3 μανταρίνια
- 5 αποξηραμένα σύκα
- 20 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 1 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίχνουμε τα μαυρομάτικα να πάρουν μία πρώτη βράση για περίπου 10 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου), το θυμάρι και τα φασόλια και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν με σκεπασμένο καπάκι.
- Κόβουμε τα μανταρίνια και τα αποξηραμένα σύκα σε κομματάκια.
- Σουρώνουμε τα μαυρομάτικα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μαυρομάτικα με τα μανταρίνια, τα καρύδια, τα σύκα, το κρεμμύδι, το σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και προαιρετικά προσθέτουμε μπαλσάμικο ή κρέμα μπαλσάμικου.
Για περισσότερες ιδέες για συνταγές με φασόλια, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (¼ συνταγής):
- Ενέργεια: 314 kcal
- Υδατάνθρακες: 55.7 γρ.
- Πρωτεΐνη: 17 γρ.
- Λιπαρά: 4.3 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0.4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 9.5 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 32 πατατοπιτακια: 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου
Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτεδες στην πιο light εκδοχή τους, για ένα νόστιμο