Τι θα χρειαστούμε για τα σοκολατένια Muffins γεμιστά με μαρμελάδα:
- 150 γρ. αλεύρι Φαρίν απ με 5 δημητριακά
- 150 γρ. σταγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 150 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 60 γρ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών
- 35 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
- 2 αυγά
- 30 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 40 γρ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά και χτυπάμε.
- Ρίχνουμε τη Φαρινάπ, το κακάο, αλάτι και με σύρμα ή μαρίζ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε θήκες σιλικόνης για muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 17 λεπτά.
- Προαιρετικά γεμίζουμε μέχρι τη μέση τις θήκες, προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα φράουλα, ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμα από το μείγμα και κατόπιν ψήνουμε όπως αναφέρεται παραπάνω.
Προαιρετικά γαρνίρουμε με άχνη στέβια.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά muffin (1/12 συνταγής):
Ενέργεια: 155 kcal
Υδατάνθρακες: 15.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Λιπαρά: 7.7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι