Υλικά για 4 μερίδες
Για την plum sauce:
- 6 ώριμα δαμάσκηνα
- 3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
- λίγη κανέλα (προαιρετικά)
- 50 ml σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. σκόνη ginger
Για τα καλαμάκια:
- 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
- 12 φρέσκα δαμάσκηνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός.
- Ρίχνουμε τον πουρέ δαμάσκηνου σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη καρύδας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να δέσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ginger και τη σάλτσα σόγιας και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Σε σακούλα μαριναρίσματος (τροφίμων) βάζουμε τα φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένα σε τεμμάχια των 2 εκ. και προσθέτουμε τη σάλτσα δαμάσκηνου.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για όσες ώρες διαθέτουμε ώστε να μαριναριστούν.
- Κόβουμε στη μέση τα υπόλοιπα δαμάσκηνα και αφαιρούμε το κουκούτσι τους.
- Σε καλαμάκια περνάμε εναλλαξ ένα κομμάτι δαμάσκηνο με ένα κομμάτι κοτόπουλου.
- Σε ηλεκτρική ψηστιέρα ή σε ψηστιέρα ή στο γκριλ ψήνουμε για 25-30 λεπτά τα καλαμάκια ή μέχρι να έχουν πάρει χρώμα και να έχουν ψηθεί καλά
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (¼ συνταγής ή 1 μεγάλο καλαμάκι):
- Ενέργεια: 283 kcal
- Υδατάνθρακες: 34.1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 26.6 γρ.
- Λιπαρά: 5.8 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1.1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3.7 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti