ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Υλικά για 4 μερίδες 

Για την plum sauce: 

  • 6 ώριμα δαμάσκηνα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
  • λίγη κανέλα (προαιρετικά)
  • 50 ml σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. σκόνη ginger 

Για τα καλαμάκια: 

  • 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
  • 12 φρέσκα δαμάσκηνα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός.
  • Ρίχνουμε τον πουρέ δαμάσκηνου σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη καρύδας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να δέσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ginger και τη σάλτσα σόγιας και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. 

 

  • Σε σακούλα μαριναρίσματος (τροφίμων) βάζουμε τα φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένα σε τεμμάχια των 2 εκ. και προσθέτουμε τη σάλτσα δαμάσκηνου.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για όσες ώρες διαθέτουμε ώστε να μαριναριστούν.
  • Κόβουμε στη μέση τα υπόλοιπα δαμάσκηνα και αφαιρούμε το κουκούτσι τους.
  • Σε καλαμάκια περνάμε εναλλαξ ένα κομμάτι δαμάσκηνο με ένα κομμάτι κοτόπουλου.
  • Σε ηλεκτρική ψηστιέρα ή σε ψηστιέρα ή στο γκριλ ψήνουμε για 25-30 λεπτά τα καλαμάκια ή μέχρι να έχουν πάρει χρώμα και να έχουν ψηθεί καλά 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (¼ συνταγής ή 1 μεγάλο καλαμάκι): 

  • Ενέργεια: 283 kcal
  • Υδατάνθρακες: 34.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 26.6 γρ.
  • Λιπαρά: 5.8 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.7 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti