Μερίδες Συνταγής: 4
Υλικά:
- 5 κούπες φακές beluga (ή απλές) βρασμένες και σουρωμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 300 ml γάλα καρύδας light
- 1 κούπα ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. σκόνη tikka masala (ή ½ κ.γ. κύμινο)
- 2 κ.γ. λάδι καρύδας
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λάδι καρύδας με το κρεμμύδι, το κάρυ, τον κουρκουμά, το tikka masala για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε λίγο από τι ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Για περισσότερες ιδέες για συνταγές με φακές, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
- Ενέργεια: 289 kcal
- Υδατάνθρακες: 32.6 γρ.
- Πρωτεΐνη: 16.7γρ.
- Λιπαρά: 10.4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 8.1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 7.4 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti