ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

Λατρεμένη μαρμελαδα συκο, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε το αγαπημένο μας φρούτο όλο το χρόνο κι όχι μόνο το καλοκαίρι! Ας τη φτάξουμε, όσο προλαβαίνουμε.

Τι θα χρειαστούμε:

  •  400 γρ. σύκα
  • 120 γρ. μέλι
  • 1 κ.σ. βανίλια
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τα σύκα με τις φλούδες τους σε κομμάτια, τα ρίχνουμε σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε το μέλι, το λεμόνι και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
    Προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βαζάκι.

Για περισσότερες συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά κουταλιά της σούπας

Ενέργεια: 41 kcal
Υδατάνθρακες: 10.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 0.2 γρ.
Λιπαρά: 0.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.1 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.