MUFFINS ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Υλικά για 16 muffins: 

  • 2 κούπες φουντάκια μπρόκολου χοντροκομμένα και βρασμένα για 3-4 λεπτά
  • 2 κούπες καλαμποκάλευρο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • ½ κούπα γάλα 1,5%
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι  2%
  • 1 κούπα κίτρινο τυρί light λιωμένο  
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. baking powder
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το καλαμποκάλευρο με το baking powder, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά και σε ένα άλλο λιώνουμε το βούτυρο.
  • Στραγγίζουμε πολύ καλά τα φουντάκια μπρόκολου για να απομακρύνουμε την περίσσεια υγρών.
  • Στο μεγάλο μπολ με τα στερεά προσθέτουμε το μπρόκολο, το κρεμμύδι, το γιαουρτι, το γάλα, το τυρί, τα αυγά, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Χωρίζουμε ισόποσα το μείγμα σε 16 φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά ή εως ότου τρυπώντας με οδοντογλυφίδα ένα muffin αυτή βγει στεγνή. 

Για περισσότερες συνταγές για muffins, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 138 kcal
  • Υδατάνθρακες: 17 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 8.9 γρ.
  • Λιπαρά: 4.5 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti