Υλικά για 16 muffins:
- 2 κούπες φουντάκια μπρόκολου χοντροκομμένα και βρασμένα για 3-4 λεπτά
- 2 κούπες καλαμποκάλευρο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- ½ κούπα γάλα 1,5%
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 κούπα κίτρινο τυρί light λιωμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 2 κ.σ. baking powder
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το καλαμποκάλευρο με το baking powder, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά και σε ένα άλλο λιώνουμε το βούτυρο.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά τα φουντάκια μπρόκολου για να απομακρύνουμε την περίσσεια υγρών.
- Στο μεγάλο μπολ με τα στερεά προσθέτουμε το μπρόκολο, το κρεμμύδι, το γιαουρτι, το γάλα, το τυρί, τα αυγά, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Χωρίζουμε ισόποσα το μείγμα σε 16 φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά ή εως ότου τρυπώντας με οδοντογλυφίδα ένα muffin αυτή βγει στεγνή.
Για περισσότερες συνταγές για muffins, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα:
- Ενέργεια: 138 kcal
- Υδατάνθρακες: 17 γρ.
- Πρωτεΐνη: 8.9 γρ.
- Λιπαρά: 4.5 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti