ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ CHIA ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ

Υλικά (για 9-10 μερίδες): 

  • 200 ml γάλα αμυγδάλου (ή καρύδας)
  • ¼ κούπας σπόροι chia
  • 1 κούπα καταψυγμένα (παγωμένα) berries
  • 3 κ.σ. μέλι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τους σπόρους chia και το μέλι μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα μέχρι να δημιουργηθεί πουτίγκα chia.
  • Γεμίζουμε 9-10 μικρές θήκες παγωτού μέχρι τα ¾ με το μείγμα chia και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα κατεψυγμένα μούρα (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές γάλα αμυγδάλου) μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.
  • Αφαιρούμε τις θήκες από την κατάψυξη και γεμίζουμε μέχρι πάνω με το μείγμα μούρων.
  • Τοποθετούμε στη μέση των θηκών ένα ξυλάκι παγωτού και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 42 kcal
  • Υδατάνθρακες: 7.6 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 1 γρ.
  • Λιπαρά: 1.2 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Η υγιεινή διατροφή έχει πλέον την πιο απολαυστική γεύση αλλά και ποιότητα και έτσι μπορούμε να ακολουθήσουμε έναν πιο υγιεινό

Πανεύκολο παιδικό trifle! Υλικά: Βιολογικά παιδικά μπισκότα Hipp Βιολογική κρέμα Δημητριακών Hipp με μπανάνα & κακάο Hipp Μήλο με μπανάνα

Είστε έτοιμοι να τρελάνετε τα παιδιά σας με σοκολατένια δημητριακα; Υλικά: 120 γρ. αλεύρι βρώμης H&B 120 γρ. μέλι ακακίας

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.