ΨΗΤΑ ΣΥΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Σήμερα, λοιπόν, φτιάχνουμε ψητα συκα γεμιστα με κατίκι και μέλι.. Σούπερ πιάτο για όλες τις ώρες τις ημέρας, γρήγορο, εύκολο και θρεπτικό.

Υλικά για 3 μερίδες:

  • 6 σύκα
  • 80 γρ. κατίκι
  • 40 γρ. μέλι
  • Φρέσκο δενδρολίβανο & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε το κοτσάνι από τα σύκα, τα χαράζουμε στα τέσσερα, ανοίγουμε ελαφρώς δημιουργώντας χώρο για να γεμίσουμε με κατίκι.
  • Γεμίζουμε με μια κουταλιά του γλυκού κατίκι το κάθε σύκο, ρίχνουμε το δενδρολίβανο, το πιπέρι και το μέλι
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 6 λεπτά.

Για περισσότερες ιδέες για νόστιμες συνταγές με σύκα, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (2 σύκα):

Ενέργεια: 210 kcal
Υδατάνθρακες: 21 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.2 γρ.
Λιπαρά: 7.7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.8 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 2 μερίδες: 40 γρ. νιφάδες βρώμης 20 γρ.

Υλικά για 6 κουλούρια: 1 ώριμη μπανάνα 140 γρ. σουσάμι

Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα