Σήμερα, λοιπόν, φτιάχνουμε ψητα συκα γεμιστα με κατίκι και μέλι.. Σούπερ πιάτο για όλες τις ώρες τις ημέρας, γρήγορο, εύκολο και θρεπτικό.
Υλικά για 3 μερίδες:
- 6 σύκα
- 80 γρ. κατίκι
- 40 γρ. μέλι
- Φρέσκο δενδρολίβανο & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε το κοτσάνι από τα σύκα, τα χαράζουμε στα τέσσερα, ανοίγουμε ελαφρώς δημιουργώντας χώρο για να γεμίσουμε με κατίκι.
- Γεμίζουμε με μια κουταλιά του γλυκού κατίκι το κάθε σύκο, ρίχνουμε το δενδρολίβανο, το πιπέρι και το μέλι
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 6 λεπτά.
Για περισσότερες ιδέες για νόστιμες συνταγές με σύκα, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
- vegetarian, κατικι, μέλι, σύκα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (2 σύκα):
Ενέργεια: 210 kcal
Υδατάνθρακες: 21 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.2 γρ.
Λιπαρά: 7.7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα