ΣΟΥΠΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες ελληνικές κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 4 πράσα (μόνο τα λευκά τους μέρη) κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κούπες ζωμός λαχανικών ή κότας
  • 100 ml γάλα 1,5%
  • 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χωρίζουμε το λευκό μέρος των πράσων από το πράσινο και το κόβουμε σε ροδέλες.
  • Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και το πράσο με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 40-50 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
  • Προσθέτουμε το γάλα και πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση.
  • Βάζουμε το μπέικον γαλοπούλας σε φέτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 8 λεπτά ώστε να γίνει τραγανό.
  • Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μπέικον γαλοπούλας και φρέσκο πιπέρι.

Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα:

  • Ενέργεια: 244 kcal
  • Υδατάνθρακες: 32.4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 9.4 γρ.
  • Λιπαρά: 7.4 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.3 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 3 λευκά κρεμμύδια σε φέτες 3 κόκκινα κρεμμύδια σε