ΣΟΥΠΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες ελληνικές κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 4 πράσα (μόνο τα λευκά τους μέρη) κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κούπες ζωμός λαχανικών ή κότας
  • 100 ml γάλα 1,5%
  • 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χωρίζουμε το λευκό μέρος των πράσων από το πράσινο και το κόβουμε σε ροδέλες.
  • Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και το πράσο με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 40-50 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
  • Προσθέτουμε το γάλα και πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση.
  • Βάζουμε το μπέικον γαλοπούλας σε φέτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 8 λεπτά ώστε να γίνει τραγανό.
  • Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μπέικον γαλοπούλας και φρέσκο πιπέρι.

Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα:

  • Ενέργεια: 244 kcal
  • Υδατάνθρακες: 32.4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 9.4 γρ.
  • Λιπαρά: 7.4 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.3 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.