Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες ελληνικές κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 4 πράσα (μόνο τα λευκά τους μέρη) κομμένα σε ροδέλες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κούπες ζωμός λαχανικών ή κότας
- 100 ml γάλα 1,5%
- 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χωρίζουμε το λευκό μέρος των πράσων από το πράσινο και το κόβουμε σε ροδέλες.
- Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και το πράσο με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 40-50 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
- Προσθέτουμε το γάλα και πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση.
- Βάζουμε το μπέικον γαλοπούλας σε φέτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 8 λεπτά ώστε να γίνει τραγανό.
- Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μπέικον γαλοπούλας και φρέσκο πιπέρι.
Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα:
- Ενέργεια: 244 kcal
- Υδατάνθρακες: 32.4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 9.4 γρ.
- Λιπαρά: 7.4 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1.8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.3 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε