ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΝΟΠΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Μερίδες Συνταγής: 4  

Υλικά: 

  • 400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια 1 -2 εκατοστών
  • 150 γρ. νοπάλες κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
  • 8 φωλιές για τάκος
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μακρόστενες λωρίδες
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μακρόστενες λωρίδες
  • 180 γρ. ανανάς φρέσκος κομμένος σε μακρόστενες λωρίδες
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης (ή μέλι)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. μπαχαρικά μείγμα για τάκος (ή λίγο κύμινο)
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το νοπάλες και το σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την αγαύη και καραμελώνουμε για 5 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φρέσκο κόλιανδρο και σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και οι πιπεριές να ψηθούν. Προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο και αφήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά. 
  • Γεμίζουμε τις φωλιές τάκος με το μείγμα νοπάλες και κοτόπουλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 8 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 Ανά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 364 kcal
  • Υδατάνθρακες: 37 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 26.5 γρ.
  • Λιπαρά: 12.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπάρά: 3.2 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 5.1 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti