Yλικά για 2 μερίδες:
- 1 αβοκάντο
- 1/3 μάνγκο
- ½ κούπα μικρές γαρίδες (κατεψυγμένες) βρασμένες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- λίγη σκόνη τσίλι
- ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τη sauce
- 2 κ.σ. αβοκάντο
- 2 κ.σ. μαγιονέζα light
- 2 κ.σ. χυμό λάιμ ή λεμονιού
- ½ χούφτα φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο
- 2-3 κ.σ. νερό
- λίγη σκόνη τσίλι
- ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε ένα ώριμο αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε λίγο από το εσωτερικό του για να το χρησιμοποιήσουμε για τη σάλτσα.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, το τσίλι και το αλάτι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Κόβουμε το μάνγκο σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το πράσινο κρεμμυδάκι, κλείνουμε τη φωτιά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες, ανακατεύοντας 2-3 φορές.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε το αβοκάντο με τη γέμιση, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (½ συνταγή):
- Ενέργεια: 209 kcal
- Υδατάνθρακες: 11.9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 12 γρ.
- Λιπαρά: 11.4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 4.6 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.4 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 32 πατατοπιτακια: 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου
Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτεδες στην πιο light εκδοχή τους, για ένα νόστιμο
Μύδια κοκκινιστά με πανεύκολα ψωμάκια, ιδανική επιλογή και για τη