Υλικά για 6 μερίδες:
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια
- 300 ml γάλα καρύδας light
- 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 200 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο
- λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για γαρνίρισμα
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε wok ή σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο με το κάρυ και τον κουρκουμά.
- Μόλις κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 5-8 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το χυμό και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κάρυ να σιγοβράζει για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά.
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε 2 κούπες αλατισμένο νερό με το ρύζι και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι.
- Σερβίρουμε το κάρυ με ρύζι και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο.
Για περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα
- Ενέργεια: 382 kcal
- Υδατάνθρακες: 48 γρ.
- Πρωτεΐνη: 28 γρ.
- Λιπαρά: 9.3 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 6.1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη