ΚΑΡΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Υλικά για 6 μερίδες: 

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια
  • 300 ml γάλα καρύδας light
  • 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 200 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο
  • λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για γαρνίρισμα
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε wok ή σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο με το κάρυ και τον κουρκουμά.
  • Μόλις κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 5-8 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το χυμό και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κάρυ να σιγοβράζει για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά.
  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε 2 κούπες αλατισμένο νερό με το ρύζι και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι.
  • Σερβίρουμε το κάρυ με ρύζι και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο. 

Για περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα 

  • Ενέργεια: 382 kcal
  • Υδατάνθρακες: 48 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 28 γρ.
  • Λιπαρά: 9.3 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 6.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1

Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη

Υλικά: 3 τορτίγιες 3 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese 2