ΚΑΡΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Υλικά για 6 μερίδες: 

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια
  • 300 ml γάλα καρύδας light
  • 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 200 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο
  • λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για γαρνίρισμα
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε wok ή σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο με το κάρυ και τον κουρκουμά.
  • Μόλις κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 5-8 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το χυμό και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κάρυ να σιγοβράζει για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά.
  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε 2 κούπες αλατισμένο νερό με το ρύζι και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι.
  • Σερβίρουμε το κάρυ με ρύζι και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο. 

Για περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα 

  • Ενέργεια: 382 kcal
  • Υδατάνθρακες: 48 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 28 γρ.
  • Λιπαρά: 9.3 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 6.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.