ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Yλικά για 4 μερίδες:

Για το κοτόπουλο:

  • 200 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο (ή 200 γρ. από leftovers κοτόπουλου)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι και πιπέρι

Για το κους κους:

  • 1 κούπα κους κους
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών (ή κότας)
  • 1 μικρό αβοκάντο
  • αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 30 ml νερό
  • 1 χούφτα φρέσκο άνηθο
  • 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το κοτόπουλο, το μείγμα μπαχαρικών, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη

Για το κους κους

  • Σε κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό και προσθέτουμε το κους κους. Αφήνουμε εκτός εστίας για 5 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το αβοκάντο σε κυβάκια και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το νερό αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη σάλτσα γιαουρτιού πάνω από το κους κους και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό (ή κόλιανδρο)

Για περισσότερες ιδέες για συνταγές με κοτόπουλο, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):

  • Ενέργεια: 290 kcal
  • Υδατάνθρακες: 41.7 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 18.3 γρ.
  • Λιπαρά: 8.7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 5.6 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.