Υλικά (για 16 μερίδες):
- 600 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και περασμένη στο χοντρό τρίφτη
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 μεγάλα αυγά
- 3 κ.σ. cottage cheese
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή grana padano
- 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 1 κ.γ. baking powder
- ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσίλι.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το cottage και ανακατεύουμε καλά.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι, την παρμεζάνα και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε καλά.
- Χωρίζουμε ισόποσα το μείγμα σε 16 φορμάκια για κέικ και γαρνίρουμε με κολοκυθόσπορο και παπαρουνόσπορο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά ή έως ότου τρυπώντας με οδοντογλυφίδα ένα muffin αυτή βγει στεγνή.
Για περισσότερες συνταγές για muffins, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά muffin:
- Ενέργεια: 139 kcal
- Υδατάνθρακες: 17 γρ.
- Πρωτεΐνη: 6,8 γρ.
- Λιπαρά: 4,6 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1,5 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών
Για την πορτοκαλόπιτα: 200 γρ. φύλλο κρούστας ξύσμα από 2