“ΡΙΖΟΤΟ” ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά (για 3 μερίδες): 

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ρεγκάτο light (ή παρμεζάνα)
  • 200 ml γάλα 1,5%
  • 1 κούπα ζωμός λαχανικών
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, πλένουμε καλά τα φουντάκια του και τα περνάμε από πολυκοπτικό μηχάνημα ώστε να μοιάζουν με ρύζι.
  • Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε και τα μανιτάρια σε φετάκια και σοτάρουμε μέχρι να πιούνε τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο κουνουπίδι και το ζωμό με το γάλα.
  • Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαγειρευτεί το κουνουπίδι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, σερβίρουμε ζεστό και γαρνίρουμε με ρεγκάτο light ή παρμεζάνα.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 199 kcal
  • Υδατάνθρακες: 31 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 9 γρ.
  • Λιπαρά: 4.6 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 5.3 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 2-3 ντοματίνια σε φετάκια 40 γρ. τυρί χαμηλών

Υλικά: 3 τορτίγιες 3 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese 2 μανιτάρια σε φέτες μισή κόκκινη πιπεριά σε φέτες 60 γρ.

Υλικά για 3 burger tacos: 3 τορτίγιες 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά αλάτι & πιπέρι Για τη σάλτσα: 80 γρ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.