Σήμερα φτιάχνουμε μια εύκολη αλλά ιδιαίτερη και πεντανόστιμη σαλατα καπριτσιοζα και μοσχαρισια ταλιατα. Ιδανική επιλογή για διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, σίδηρο και φυτικές ίνες !!
Υλικά για 2 μερίδες:
Για τη σαλάτα:
- 1 συσκευασία Σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλη
- 300 γρ. μοσχαρίσια ταλιάτα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών
- 1 κ.γ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
- μήλο κομμένο σε φετάκια
- 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
- 1/2 κούπα βρασμένη κινόα
- αλάτι & φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα μήλο
- 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκι
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι & φρέσκο τριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατοπιπερώνουμε την ταλιάτα και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο, ρίχνουμε το θυμάρι και μόλις κάψουν προσθέτουμε την ταλιάτα. Σε υψηλή φωτιά ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε την ταλιάτα από τη φωτιά και αφήνουμε σε ξύλο κοπής για να ξεκουραστεί.
- Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, σκεπάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα μήλα. Χτυπάμε με βαβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε 2 μπολ μοιράζουμε την Σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλη, ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου, την κινόα και τα φετάκια μήλου, κόβουμε την ταλιάτα σε λεπτές φέτες και τη σερβίρουμε πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε και μερικές κουταλιές σάλτσα μήλου και σερβίρουμε.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/2 συνταγής):
Ενέργεια: 334 kcal
Υδατάνθρακες: 23 γρ.
Πρωτεΐνη: 32,2 γρ.
Λιπαρά: 11,6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,9 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 200 γρ. κόκκινες φακές μουλιασμένες από το προηγούμενο βράδυ.
Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι