Yλικά για 4 μερίδες:
- 1 κούπα φακές beluga
- 2½ κούπες κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.
- 4 ραπανάκια κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1½ κούπα ντοματίνια
- 1 κούπα ρόκα
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε 3 κούπες αλατισμένο νερό και ρίχνούμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ρίχνουμε στην κολοκύθα αλάτι και θυμάρι και την απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Μεταφέρουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τις φακές και την κολοκύθα αφού έχουν κρυώσει.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά και οι γεύσεις.
Για περισσότερες συνταγές για σαλάτες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα (¼ συνταγής) :
- Ενέργεια: 247 kcal
- Υδατάνθρακες: 38 γρ.
- Πρωτεΐνη: 14.1 γρ.
- Λιπαρά: 5.4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0.8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3.8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 32 πατατοπιτακια: 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου
Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτεδες στην πιο light εκδοχή τους, για ένα νόστιμο
Μύδια κοκκινιστά με πανεύκολα ψωμάκια, ιδανική επιλογή και για τη