Υλικά για 6 μερίδες:
- 100 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα πορτοκαλί σε κομμάτια των 2 εκ.
- 2 καρότα
- 200 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 1.2 λίτρο ζωμό λαχανικών (ή κότας)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρότα και τη γλυκοπατάτα.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και τα κάστανα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι η σούπα μας να πάρει βελουτέ υφή (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό λαχανικών).
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με έξτρα φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι ή ψιλοκομμένα κάστανα.
Για περισσότερες ιδέες για σούπες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 225 kcal
- Υδατάνθρακες: 17 γρ.
- Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.
- Λιπαρά: 15.2 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2.9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.9 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε