ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά για 6 μερίδες: 

  • 100 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα πορτοκαλί σε κομμάτια των 2 εκ.
  • 2 καρότα
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1.2 λίτρο ζωμό λαχανικών (ή κότας)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρότα και τη γλυκοπατάτα.
  • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και τα κάστανα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι η σούπα μας να πάρει βελουτέ υφή (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό λαχανικών).
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με έξτρα φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι ή ψιλοκομμένα κάστανα. 

Για περισσότερες ιδέες για σούπες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα:  

  • Ενέργεια: 225 kcal
  • Υδατάνθρακες: 17 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.
  • Λιπαρά: 15.2 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2.9 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.9 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 3 λευκά κρεμμύδια σε φέτες 3 κόκκινα κρεμμύδια σε