Υλικά για 6 μερίδες:
- 2 μεγάλα κολοκύθια
- 100 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
- 1 χούφτα μείγμα φρέσκων μυρωδικών (βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, δεντρολίβανο)
- 1 αυγό
- 50 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα κολοκύθια απαλά με peeler, τα κόβουμε σε χοντρές μακρόστενες φέτες, κατόπιν σε sticks και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα βάζουμε το ψωμί, τα μυρωδικά, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε ψιλό τρίμμα.
- Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε το τρίμμα ψωμιού και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για δέκα λεπτά.
- Σε ένα πιάτο ρίχνουμε και χτυπάμε το αυγό, σε ένα άλλο βάζουμε το αλευρι και σε ένα τριτο βάζουμε το τρίμμα ψωμιού.
- Περνάμε τα sticks κολοκυθιού πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το τρίμμα ψωμιού προσπαθώντας να καλύψουμε όλη τους την επιφάνεια.
- Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα sticks κολοκυθιού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 108 kcal
- Υδατάνθρακες: 21 γρ.
- Πρωτεΐνη: 4.4 γρ.
- Λιπαρά: 0.9 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0.3 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα! Υλικά για