Υλικά για 1 μεγάλη (20 εκ) ή 4 μικρές τάρτες:
Για την τάρτα
- ½ κούπα τρίμμα αποξηραμένης καρύδας
- ½ κούπα αλεύρι γ.ο.χ
- 5 κ.σ. βούτυρο παγωμένο
- ¼ κούπας άχνη ζάχαρη
Για τη γέμιση
- 1 κ.σ. matcha maiden powder
- 1 κ.σ. ζελατίνη σκόνη ή 1 ½ φύλλο ζελατίνης
- 4 κ.σ. καυτό νερό
- 2 κρόκους αυγού
- 100 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
- ½ κούπα κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την τάρτα
- Στρώνουμε ένα ταψί με αvτικολλητικό χαρτί, απλώνουμε το τρίμμα καρύδας και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 7-8 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί και να πάρει ωραίο χρώμα η καρύδα.
- Αφαιρούμε και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε το αλεύρι, την καρύδα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
- Πιέζουμε καλά με τα δάχτυλα μας τη ζύμη σε μία μεγάλη φόρμα σιλικόνης για τάρτες των 20 εκ. ή σε 4-10 ανάλογα με το μέγεθος τους φορμάκια σιλικόνης, και τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τρυπάμε με πιρούνι τη ζύμη της τάρτας παντού, τη σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί, τη γεμίζουμε με ρύζι (ή όσπρια) έτσι ώστε να μη φουσκώσει στο ψήσιμο και να διατηρήσει το σχήμα της και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολάκι με παγωμένο νερό για να μαλακώσει και στη συνέχεια την αφαιρούμε από το νερό και τη διαλύουμε σε 4 κ.σ. καυτό νερό.
- Διαλύουμε το matcha maiden σε ελάχιστο καυτό νερό, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πάστα και την προσθέτουμε στη διαλυμμένη ζελατίνη.
- Με μίξερ χειρός ή αυγοδάρτη χτυπάμε συνεχώς τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει.
- Θέλουμε να φτάσουν περίπου στους 60 βαθμούς ώστε να παστεριωθούν εφόσον δεν πρόκειται να ψηθεί ή να βράσει η παρασκευή μας.
- Αυτό το κάνουμε επειδή τα αυγά δεν ενδείκνυται να τα χρησιμοποιούμε ωμά, γιατί ενέχουν κίνδυνο μόλυνσης από σαλμονέλα.
- Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στην πάστα matcha maiden ανακατέυοντας καλά.
- Λιώνουμε τη λευκή κουβετούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε και αυτήν σταδιακά στο μέιγμα.
- Σε μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ, τη ρίχνουμε και αυτήν και την ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
- Γεμίζουμε την τάρτα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
- Γαρνίρουμε με φρέσκα μούρα και τριμμένη λευκή σοκολάτα.
Για περισσότερες ιδέες για συνταγές για τάρτες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά 50 γρ. συνταγής :
- Ενέργεια: 189 kcal
- Υδατάνθρακες: 37.1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 2.8 γρ.
- Λιπαρά: 4.9 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 3 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών
Για την πορτοκαλόπιτα: 200 γρ. φύλλο κρούστας ξύσμα από 2