Υλικά για 2 άτομα:
Για τη σαλάτα
- 1 συσκευασίαbabyleavesΦρεσκούλη
Για τα μπαλάκια
- 70 γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών (ή νηστίσιμη)
- 35 γρ. αμύγδαλα ωμά και ανάλατα
- 1 κ.γ. μέλι
- πιπέρι
Για τη vinaigrette
- 50 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα blueberries (ή φράουλες ή raspberries)
- 1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικου
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μέλι
- αλάτι & πιπέρι
- έξτρα blueberries και αμύγδαλα για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μπαλάκια
- Χτυπάμε σε γουδί τα αμύγδαλα και σε αντικολλητικό τηγάνι καραμελώνουμε για 1-2 λεπτά με το μέλι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ με τη φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φορώντας γάντια ανακατεύουμε, πλάθουμε μικρά μπαλάκια και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη vinaigrette
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομίξερ χειρός χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.
Για τη σαλάτα
- Σε δύο βαθιά πιάτα ρίχνουμε τα babyleavesΦρεκούλη, 5-6 μπαλάκια τυριού, 4-5 κ.σ. blueberry vinaigrette.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (½ συνταγή):
- Ενέργεια: 356 kcal
- Υδατάνθρακες: 30 γρ.
- Πρωτεΐνη: 12.9 γρ.
- Λιπαρά: 19.8 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 5.9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 7.4 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα! Υλικά για
Υλικά: Για τη σαλάτα: 1 συσκευασία θράψαλο Ειρηνικού 7thalasses seafood