ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ MATCHA NINJA

Υλικά (για 16 μερίδες): 

  • 2 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 1 κούπα κολοκυθόσπορο (ή ανάμικτο κολοκυθόσπορο-ηλιόσπορο-λιναρόσπορο)
  • 1½ κούπες νιφάδες ρυζιού
  • ½ κούπα αποξηραμένα berries
  • 1½ κ.σ. matcha ninja
  • 130 γρ. μέλι
  • 90 γρ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γρ. λευκή κουβερτούρα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς καβουρδίζουμε για 10-15 λεπτά τη βρώμη και τον κολοκυθόσπορο και κατόπιν αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το μέλι, το ταχίνι και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη βρώμη με τον κολοκυθόσπορο, τα αποξηραμένα berries, τις νιφάδες ρυζιού, το αλάτι και 1 κ.σ. matcha ninja.
  • Ριχνουμε το παχύρευστο μείγμα μελιού στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ορθογώνιο σκεύος απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και χύνουμε το μείγμα πιέζοντας πολύ καλά με τα χέρια μας ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων, ρίχνουμε ½ κ.σ. matcha ninja και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο τις μπάρες και περιχύνουμε με την κουβερτούρα σχεδιάζοντας γραμμές.
  • Κόβουμε σε 16 κομμάτια και διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 εβδομάδα. 

Για περισσότερες συνταγές για μπάρες δημητριακών, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα:  

  • Ενέργεια: 179 kcal
  • Υδατάνθρακες: 25 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 6,3 γρ.
  • Λιπαρά: 6,9 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 2,5 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4,1 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.