Μερίδες Συνταγής: 2
Υλικά:
- 1 κεφάλι μπρόκολο μεσαίο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 3 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου (ή 3 κούπες νερό με 3 κουταλάκια γλυκού σκόνη ζωμού)
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κ. γ. κουρκουμά (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά το μπρόκολο, το καθαρίζουμε από τα πράσινα φύλλα και ξεχωρίζουμε τα φουντάκια του. Αφήνουμε να στραγγίξει.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά με τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
- Μόλις γυαλίσουν ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα καραμελώνουμε για λίγα λεπτά.
- Κατόπιν προσθέτουμετα φουντάκια του μπρόκολου και τα σωτάρουμε ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με σκεπασμένο το καπάκι να βράσουν τα υλικά για 30-35 λεπτά.
- Σε τακτά διαστήματα ανακατεύουμε.
- Μετά από 30-35 λεπτά χτυπάμε τα υλικά με μπλέντερ χειρός.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με 1 κουταλιά γλυκού philadelphia light ή cottage cheese προαιρετικά και συνοδεύουμε με φρυγανιά σικάλεως ή κριτσίνι ολικής.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 207 kcal
- Υδατάνθρακες: 15 γρ.
- Πρωτεΐνη: 6 γρ.
- Λιπαρά: 15 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.