Υλικά για 2 άτομα:
Για τη σαλάτα
- 2/3 κούπας λευκή κινόα
- 1½ κούπα ζωμό λαχανικών
- 8 ελιές κομμένες σε ροδέλες
- ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 10 ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 1 χούφτα φρέσκια ρίγανη (ή άλλο μυρωδικό ψιλοκομμένο)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε την κινόα με άφθονο νερό.
- Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε την κινόα με το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει μία βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει, χωρίς να ανακατεύουμε, για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι η κινόα απορροφήσει όλα τα υγρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κινόα, με το ελαιόλαδο, με τα ντοματίνια, τις ελιές, την πιπεριά, το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε.
- Χωρίζουμε σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Για περισσότερες συνταγές για σαλάτες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα (1/2 συνταγής):
- Ενέργεια: 332 kcal
- Υδατάνθρακες: 44.5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 11.2 γρ.
- Λιπαρά: 11.1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 3.1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3.7 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτεδες στην πιο light εκδοχή τους, για ένα νόστιμο
Hummus γλυκοπατάτας με Gluten Free Wasa! Απόλυτα θρεπτικό και υγιεινό