ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΠΕΠΟΝΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Υλικά (για 4 μερίδες): 

  • 1 πεπόνι
  • 1 αγγούρι
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 ml στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 20 γρ. (4 φέτες) προσούτο
  • 3 κ.σ. λευκό ξύδι (ή μπαλσάμικο από λευκό κρασί)
  • 1 κ.σ. πικάντικη σάλτσα
  • 1 κ.σ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε το πεπόνι και το αγγούρι, τους αφαιρούμε τα σπόρια, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το μπούκοβο και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε για 5-6 λεπτα τις φέτες προσούτο μέχρι να ψηθούν και να γίνουν τραγανές.
  • Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με το προσούτο, μπούκοβο, μαϊντανό και έξτρα πεπόνι. 

Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (¼ συνταγής):

  • Ενέργεια: 96 kcal
  • Υδατάνθρακες: 14.5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 5.4 γρ.
  • Λιπαρά: 2.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2,1 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 30 τυροπιτακια: 500 Φαρίν απ 75 γρ. ηλιέλαιο 150 ml νερό 150 γρ. γιαούρτι 150 φέτα light 1

Μία σουπα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ελάχιστες θερμίδες, πληθώρα βιταμινών! Υλικά για 6 μερίδες: 400 γρ. βρασμένα καθαρισμένα

Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα! Υλικά για 4 μερίδες: 250 γρ. κινόα H&B 500 ml ζωμό λαχανικών

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.