ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΠΕΠΟΝΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Υλικά (για 4 μερίδες): 

  • 1 πεπόνι
  • 1 αγγούρι
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 ml στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 20 γρ. (4 φέτες) προσούτο
  • 3 κ.σ. λευκό ξύδι (ή μπαλσάμικο από λευκό κρασί)
  • 1 κ.σ. πικάντικη σάλτσα
  • 1 κ.σ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε το πεπόνι και το αγγούρι, τους αφαιρούμε τα σπόρια, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το μπούκοβο και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε για 5-6 λεπτα τις φέτες προσούτο μέχρι να ψηθούν και να γίνουν τραγανές.
  • Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με το προσούτο, μπούκοβο, μαϊντανό και έξτρα πεπόνι. 

Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (¼ συνταγής):

  • Ενέργεια: 96 kcal
  • Υδατάνθρακες: 14.5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 5.4 γρ.
  • Λιπαρά: 2.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2,1 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 3 λευκά κρεμμύδια σε φέτες 3 κόκκινα κρεμμύδια σε

Υλικά: 200 γρ. πράσινη σαλάτα 100 γρ. χαλούμι 1/3 κούπας

Υλικά: 600 γρ. γλυκοπατάτες σε κομμάτια 300 γρ. καρότα σε