Υλικά (για 4 μερίδες):
- 1 πεπόνι
- 1 αγγούρι
- 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 ml στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 20 γρ. (4 φέτες) προσούτο
- 3 κ.σ. λευκό ξύδι (ή μπαλσάμικο από λευκό κρασί)
- 1 κ.σ. πικάντικη σάλτσα
- 1 κ.σ. μπούκοβο (προαιρετικά)
- λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το πεπόνι και το αγγούρι, τους αφαιρούμε τα σπόρια, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το μπούκοβο και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε για 5-6 λεπτα τις φέτες προσούτο μέχρι να ψηθούν και να γίνουν τραγανές.
- Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με το προσούτο, μπούκοβο, μαϊντανό και έξτρα πεπόνι.
Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα (¼ συνταγής):
- Ενέργεια: 96 kcal
- Υδατάνθρακες: 14.5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 5.4 γρ.
- Λιπαρά: 2.1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2,1 γρ.