![](https://dietstories.gr/wp-content/uploads/2025/01/DSC_2856-2-1-150x150.jpg)
![](https://dietstories.gr/wp-content/uploads/2023/09/IMG_20190120_182750-1024x671.jpg)
Yλικά για 2 μερίδες:
- 1 μέτριο κεφάλι μωβ λάχανο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
- 2 κ.σ. μέλι
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα και πλένουμε καλά το λάχανο.
- Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε φαρδιές φέτες (περίπου 2-3 εκ.) το λάχανο και σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στρώνουμε 4 φέτες λάχανου.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλάτι το πιπέρι, το σκόρδο και το λάδι και με αυτή την πάστα αλείφουμε τις φέτες λάχανου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά.
- Ενώ το λάχανο ψήνεται ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα βαλσαμικού με το μέλι.
- Ανοίγουμε το φούρνο και αλείφουμε τις φέτες με ένα πινέλο με το μείγμα, κλείνουμε το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά φέτα λάχανου (1/4 συνταγής):
- Ενέργεια: 114 kcal
- Υδατάνθρακες: 21.4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 2.9 γρ.
- Λιπαρά: 3.9 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0.8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα! Υλικά για