ΨΗΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΛΑΧΑΝΟΥ

Yλικά για 2 μερίδες:

  • 1 μέτριο κεφάλι μωβ λάχανο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 2 κ.σ. μέλι
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα και πλένουμε καλά το λάχανο.
  • Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε φαρδιές φέτες (περίπου 2-3 εκ.) το λάχανο και σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στρώνουμε 4 φέτες λάχανου.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλάτι το πιπέρι, το σκόρδο και το λάδι και με αυτή την πάστα αλείφουμε τις φέτες λάχανου.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά.
  • Ενώ το λάχανο ψήνεται ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα βαλσαμικού με το μέλι.
  • Ανοίγουμε το φούρνο και αλείφουμε τις φέτες με ένα πινέλο με το μείγμα, κλείνουμε το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά φέτα λάχανου (1/4 συνταγής):

  • Ενέργεια: 114 kcal
  • Υδατάνθρακες: 21.4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2.9 γρ.
  • Λιπαρά: 3.9 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0.8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 30 τυροπιτακια: 500 Φαρίν απ 75 γρ. ηλιέλαιο 150 ml νερό 150 γρ. γιαούρτι 150 φέτα light 1

Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα! Υλικά για 4 μερίδες: 250 γρ. κινόα H&B 500 ml ζωμό λαχανικών

Υλικά: Για τη σαλάτα: 1 συσκευασία θράψαλο Ειρηνικού 7thalasses seafood 2 κόκκινες πιπεριές chilli σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.