Υλικά για 2 μερίδες:
- 400 γρ. kale
- 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. φύτρες φασολιού
- 50 γρ. ηλιόσπορο
- 50 γρ. αποξηραμένα goji berries
για τη sauce
- 60 γρ. ταχίνι
- 40 γρ. μέλι
- 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 80 ml ζεστό νερό
- 30 γρ. κάσιους
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. σκόνη κάρυ
- 1/8 κ.γ. σκόνη τσίλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά το kale και το αφήνουμε να στραγγίξει τελείως.
- Στη συνέχεια με ένα ψαλίδι ή με το χέρι μας κόβουμε τα φυλλαράκια αφαιρώντας το σκληρό μεσαίο κομμάτι.
- Βάζουμε το kale σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο και με τα χέρια μας ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να απλωθεί το λεμόνι και το ελαιόλαδο σε όλο το kale.
- Προσθέτουμε τα goji berries, τον ηλιόσπορο και τις φύτρες φασολιού.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της sauce και με ραβδομίξερ χειρός τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτουμε τη sauce στη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με έξτρα φύτρες φασολιού
Για περισσότερες συνταγές για σαλάτες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα:
- Ενέργεια: 274 kcal
- Υδατάνθρακες: 25.5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 7.9 γρ.
- Λιπαρά: 14.9 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 7.1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 8.1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα! Υλικά για
Υλικά: Για τη σαλάτα: 1 συσκευασία θράψαλο Ειρηνικού 7thalasses seafood