Μερίδες Συνταγής: 2
Υλικά
Για τη σαλάτα
- ½ μικρό κατσαρό κόκκινο μαρούλι
- ½ μικρό κατσαρό πράσινο μαρούλι
- 3 ρέβες κομμένες σε ροδέλες
- 5-6 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες
- 10 στικς από σέλερι
- ½ κούπα αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1 μικρό αγγουράκι κομμένο σε λεπτές φέτες
- αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- χυμό από 1 σαγκουίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Πλένουμε τα λαχανικά καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως πριν τα κοψουμε και τα βάλουμε στα βάζα.
-
Βράζουμε τον αρακά για περίπου 20 λεπτά και τον σουρώνουμε.
-
Σε βάζο που κλείνει με καπάκι βάζουμε το κατσαρό μαρούλι στον πάτο. Στη συνέχεια βάζουμε τα ραπανάκια, τον αρακά, τις ρέβες, το αγγούρι και τέλος τα στικς του σέλερι.
-
Κλείνουμε καλά τα βάζα,
-
Σε μικρότερο βαζάκι ή άλλο δοχείο βάζουμε το χυμό από σαγκουίνι με τη μαρμελάδα πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
Δεν προσθέτουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού στη σαλάτα για να μην πανιάσουν τα λαχανικά, το κάνουμε ακριβώς πριν καταναλώσουμε τη σαλάτα.
Για περισσότερες συνταγές για σαλάτες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα:
- Ενέργεια: 100 kcal
- Υδατάνθρακες: 20.2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 3.6 γρ.
- Λιπαρά: 0.8 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα! Υλικά για