ΣΟΥΠΑ ΚΑΣΤΑΝΟ ΑΧΛΑΔΙ

Μερίδες Συνταγής: 6  

Υλικά: 

  • 400 γρ. βρασμένα καθαρισμένα κάστανα 
  • 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι 
  • 2 πράσα 
  • 3 κλωναράκια σέλερι 
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 
  • 3 μικρά ώριμα αχλάδια 
  • 1 κ.σ. βούτυρο 
  • 1.5 λίτρο ζωμός λαχανικών 
  • αλάτι και πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα πράσα, το σέλερι και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν 
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνο ή wok ζεστένουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Σωτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα, τα αχλάδια ψιλοκομμένα με τη φλούδα και τα κλωναράκια θυμαριού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών.  
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε, μισοσκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να μαλακώσουν πολύ όλα τα υλικά. 
  • Αφαιρούμε το θυμάρι και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε μέχρι η σούπα να ομογενοποιηθεί. 

Για περισσότερες ιδέες για σούπες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 224 kcal
  • Υδατάνθρακες: 36.2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2.2 γρ.
  • Λιπαρά: 7.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 3 λευκά κρεμμύδια σε φέτες 3 κόκκινα κρεμμύδια σε

Υλικά: 200 γρ. πράσινη σαλάτα 100 γρ. χαλούμι 1/3 κούπας

Υλικά: 600 γρ. γλυκοπατάτες σε κομμάτια 300 γρ. καρότα σε