Μερίδες Συνταγής: 6
Υλικά:
- 400 γρ. βρασμένα καθαρισμένα κάστανα
- 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι
- 2 πράσα
- 3 κλωναράκια σέλερι
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 3 μικρά ώριμα αχλάδια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1.5 λίτρο ζωμός λαχανικών
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα πράσα, το σέλερι και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνο ή wok ζεστένουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Σωτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα, τα αχλάδια ψιλοκομμένα με τη φλούδα και τα κλωναράκια θυμαριού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε, μισοσκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να μαλακώσουν πολύ όλα τα υλικά.
- Αφαιρούμε το θυμάρι και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε μέχρι η σούπα να ομογενοποιηθεί.
Για περισσότερες ιδέες για σούπες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 224 kcal
- Υδατάνθρακες: 36.2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 2.2 γρ.
- Λιπαρά: 7.4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.