ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥΡΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Για 1 μεγάλο βάζο (3-3½ κούπες): 

  • 1 κολοκύθα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και την καθαρίζουμε καλά από τα σπόρια και το εσωτερικό μέρος με τη βοήθεια ενός scoop για παγωτό ή ενός κουταλιού.
  • Βάζουμε τα δύο κομμάτια κολοκύθας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια τις αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε όλο το εσωτερικό μέρος.
  • Με τη βοήθεια ραβδομίξερ χειρός ή ενός πολυκοπτικού μηχανήματος αλέθουμε μέχρι να πάρουμε πουρέ.
  • Αποθηκεύουμε σε βάζο και συντηρούμε στο ψυγείο για 10 ημέρες ή στην κατάψυξη για λίγους μήνες. 

Για περισσότερες συνταγές γλυκές ή αλμυρές με κολοκύθα, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά κούπα:

  • Ενέργεια: 83 kcal
  • Υδατάνθρακες: 17 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 3.7 γρ.
  • Λιπαρά: 1.7 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 10 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 30 τυροπιτακια: 500 Φαρίν απ 75 γρ. ηλιέλαιο 150 ml νερό 150 γρ. γιαούρτι 150 φέτα light 1

Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα! Υλικά για 4 μερίδες: 250 γρ. κινόα H&B 500 ml ζωμό λαχανικών

Υλικά: Για τη σαλάτα: 1 συσκευασία θράψαλο Ειρηνικού 7thalasses seafood 2 κόκκινες πιπεριές chilli σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.