ΦΙΝΟΚΙΟ ΦΟΥΡΝΟΥ

Yλικά για 2 μερίδες:

  • 2 βολβοί φινοκιο
  • 1½ κούπα ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου)
  • 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τις ρίζες φινόκιο και κόβουμε το πάνω μέρος τους (κλαδάκια) που εξέχει από τη ρίζα, χωρίς να το πετάξουμε.
  • Ψιλοκόβουμε κάποια από αυτά τα κλαδάκια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε κατά μήκος τις ρίζες σε λεπτές λωρίδες προσέχοντας όσο μπορούμε να μη χάσουν το σχήμα τους.
  • Σε κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματίζουμε για 5 λεπτά τις φέτες φινόκιο και τις σουρώνουμε.
  • Σε ταψάκι ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, τοποθετούμε τις φέτες τη μία δίπλα στην άλλη, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο μέρους του φινόκιο και τέλος ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός και να πάρει χρώμα το φινόκιο.
  • Πλαισιώνουμε με γιαούρτι με μυρωδικά ή συνοδεύουμε πιάτα θαλασσινών.

Για περισσότερες συνταγές με λαχανικά, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/2 συνταγή):

  • Ενέργεια: 148 kcal
  • Υδατάνθρακες: 14.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 11 γρ.
  • Λιπαρά: 6.1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3.5 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 5.6 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Hummus γλυκοπατάτας με Gluten Free Wasa! Απόλυτα θρεπτικό και υγιεινό σνακ!! Με τις απόλυτες θρεπτικές και υγιεινές Wasa χωρίς γλουτένη

Υλικά για 30 τυροπιτακια: 500 Φαρίν απ 75 γρ. ηλιέλαιο 150 ml νερό 150 γρ. γιαούρτι 150 φέτα light 1

Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα! Υλικά για 4 μερίδες: 250 γρ. κινόα H&B 500 ml ζωμό λαχανικών

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.