Yλικά για 1 βάζο (500 ml):
- 1 κίτρινη πιπεριά σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
- 1 πορτοκαλί πιπεριά σε φέτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μάνγκο κομμένο σε κυβάκια
- ½ κ.γ. σκόνη (ή φρέσκο τριμμένο) ginger
- ½ κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξύδι (από λευκό ή κόκκινο κρασί)
- 1 καυτερή πιπερια chilli χωρίς τα σπόρια (ή ½ κ.γ. καυτερή πάπρικα σε σκόνη ή πιπερι cayenne)
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη (ή 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου)
- 100 ml ζωμό λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πιπεριές το σκόρδο, το ginger, το κύμινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
- Πρσοθέτουμε το μάνγκο, το ξύδι, το μέλι και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Τέλος ρίχνουμε 70-100 ml ζωμό λαχανικών και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε τη σάλτσα μέχρι να πάρει ομοιόμορφη σύσταση.
- Αποθηκεύουμε σε βάζο στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (3 κ.σ.):
- Ενέργεια: 47 kcal
- Υδατάνθρακες: 8.4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 1.1 γρ.
- Λιπαρά: 2.2 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0.9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα! Υλικά για