ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΙΑ

Υλικά για 2 άτομα:

Για τη σαλάτα

  • 1½ κούπα βρασμένη κινόα
  • 2/3 κούπας βρασμένα ρεβίθια
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης ψητή ψιλοκομμένη (σε βάζο)
  • 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 50 mlνερό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα

  • Με ραβδομίξερ χειρός χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Για τη σαλάτα

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κινόα με τα ρεβίθια, τις σταφίδες, την πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Χωρίζουμε σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και σάλτσα με ταχίνι.

Για περισσότερες ιδέες για σαλάτες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/2 συνταγής):

  • Ενέργεια: 354 kcal
  • Υδατάνθρακες: 34.5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 16.2 γρ.
  • Λιπαρά: 17.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 5.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 200 γρ. πράσινη σαλάτα 100 γρ. χαλούμι 1/3 κούπας

Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτεδες στην πιο light εκδοχή τους, για ένα νόστιμο

Απίθανα baked oats με ένα ανακάτεμα σε ένα σκεύος με